Pero Kukuljica i Toni Perović su otputovali 1. siječnja u Zagreb na pripreme, koje se na Jarunu održavaju pod vodstvom profesora Mladena Marinovića, koji je uvelike zaslužan za brojne uspjehe hrvatskog veslanja. Profesor Marinović, koji je u veslačkom sportu od 1968. godine (prvo je kao veslač bio dvostruki prvak bivše države te sudionik dva Svjetska prvenstva, a potom uspješan i kao trener i direktor Hrvatske veslačke reprezentacije), posljednjih godina je aktivan i u našem klubu.

Osim Kukuljice i Perovića, dvojice naših uspješnih juniora, pod vodstvom profesora Marinovića trenirati će i trojica mlađih juniora, i to Antonio Štrman, Roko Mucić i Matija Medi. U Zagrebu će pet naših članova ostati do 10. siječnja.

  • Treniramo dva puta dnevno. Sad su kondicijski te suhi treninzi. Nismo na vodi jer je dosta hladno. Naime, na površini Jarunskog jezera stvorio se tanki sloj leda. Čekamo da bude koji stupanj toplije. Vjerujem kako će se tada moći trenirati i na vodi – rekao je Pero Kukuljica, koji je u karijeri tri puta bio državni prvak. Prošle godine je izborio mjesto u juniorskoj reprezentaciji, te nastupio na Europskom juniorskom prvenstvu gdje je u dvojcu na pariće zauzeo 13. mjesto. Kukuljica je na juniorskom EP-u u Francuskoj veslao s Marinom Perkovićem, članom splitskog Mornara.

Perović je pak u 2018. godini prvo skupa s Lovrom Čondrićem osvojio broncu na državnom prvenstvu u dvojcu na pariće u konkurenciji lakih seniora, a potom broncu i na državnom juniorskom prvenstvu, i to u skifu u konkurenciji lakih juniora.