Prvo je bio najbrži u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 7:38.34, drugog je ostavio za više od 52 sekunde, a to je ujedno bilo najbolje vrijeme kvalifikacija, a u ‘A‘ finalu je trebalo ići još brže jer je imao konkurenciju u Tomi Pavičiću iz zagrebačke Trešnjevke i Jerku Petković iz Istre. Na kraju je uspio u tome, te s vremenom 7:34.02 osvojio zlato. Gotovo tri sekunde je bio brži od Pavičića, a četiri sekunde i 48 stotinki od Petkovića.

Vito Šutalo je uspjeh ostvario u skifu na 25. izdanju međunarodne regate Jumbo u konkurenciji 26 mlađih juniora, a što mu je donijelo poziv u reprezentaciju za nastup na Međunarodnoj regati na Bledu, stazi na kojoj je nedavno održano Europsko seniorsko prvenstvo. Veslat će u četvercu na pariće s članovima šibenske Krke.

Na zagrebačkom Jarunu, na Jumbo regati, nastupili smo s ukupno tri veslača pod vodstvom trenera Pava Bečića, te osvojili dvije medalje. Drugu, broncu, izveslao je Ivan Ban u skifu u konkurenciji lakih juniora. Ban je ove godine na državnom seniorskom prvenstvu u dvojcu na pariće veslajući s Lovrom Čondrićem bio doprvak, a tad je Šutalo, iako mlađi junior, u skifu bio deveti u konkurenciji seniora u kojoj je slavio trofejni hrvatski reprezentativac Damir Martin, član zagrebačke Croatie ispred Davida Šaina, također osvajača medalja na najvećim natjecanjima.

Na Jumbo regati treći naš član bio je Maro Lasić, kojem su ovo prvi nastupi, a koji je u C finalu skifa u konkurenciji mlađih juniora bio drugi, ukupno zauzevši 14. mjesto. Na regati je nastupilo ukupno 515 veslača iz trideset i jednog kluba iz tri države, Slovenije, Bosne i Hercegovine, te Hrvatske.