Vito Šutalo ide na Svjetsko juniorsko prvenstvo! Izbornik Darko Mikšić je našeg člana, aktualnog mlađe juniorskog doprvaka Hrvatske u skifu, ‘ubacio’ u četverac s trojicom veslača šibenske Krke (Marko Martinović, Franko Dobra i Jakov Slavica). Trenirali su skupa, imali nekoliko provjera, Bled u prvom redu, te kako su svugdje bili više nego dobri – evo im nagrada. Naš Vito je ulazno godište, tako da i iduće godine ima pravo nastupa na juniorskim prvenstvima.

Svjetsko juniorsko prvenstvo se održava početkom idućeg mjeseca u Parizu, i to se vesla na stazi na kojoj će se iduće godine odlučivati o medaljama na Olimpijskim igrama.

Šutalo je pozornost na sebe skrenuo prvo uspjesima na regatama Kupa Dalmacije, zatim na državnim, tako je došao u priliku nastupati na jačim međunarodnim regatama, i tamo uspješan, te je dobio poziv izbornika. Priznanje je to i za njegove trenere, dok je bio kadet s njim je radio Lovro Čondrić, a potom ga vodi šef struke Pavo Bečić.

Posljednjih desetak godina imali smo nekoliko svojih članova u dresu reprezentacije na velikim natjecanjima: Toni Perović i Pero Kukuljica, zatim Lovro Čondrić i Toni Crnjak, pa Roko Mucić i Antonio Štrman, šteta što se Olimpijske igre u Tokiju nisu održale 2020. godine, već zbog korone godinu poslije. U suprotnom bi Matej Metković nastupio na najvećem natjecanju, te bi u povijesti dubrovačkog kluba pisalo kako je imao olimpijca.

Inače, Matej Metković je 2013. godine potpisao povijesni, najveći uspjeh Neptuna osvojivši kao član osmerca broncu na Europskom juniorskom prvenstvu.

Šutalo će na Jarunu imati završne pripreme uoči nastupa na SP-u u Parizu.