Pero Kukuljica i Vlaho Đivanović osvojili su brončanu medalju u dvojcu na pariće u konkurenciji mlađih juniora na nadaleko poznatoj međunarodnoj regati u austrijskom Villachu.

  • Nakon nekoliko godina ponovno smo bili sudionici čuvene regate, koja se održala na prekrasnom ledenjačkom jezeru. Našim veslačima je ovo bila u neku ruku nagrada za mukotrpan rad te uspjehe koje su ostvarili tijekom ove godine – istaknuo je tajnik Maro Kapović.

Osim državnih prvaka, Đivanović i Kukuljica su početkom srpnja bili zlatni na prvenstvu Hrvatske, imali smo u ‘A’ finalu 56. izdanja regate u Villachu još jednu posadu: Lovro Čondrić je zauzeo peto mjesto u samcu u konkurenciji lakih juniora.

U ‘B’ finalu veslao je Toni Perović, koji je u samcu u konkurenciji mlađih juniora bio treći (ukupno deveto mjesto), dok je Patrik Papac u samcu u konkurenciji juniora bio treći u ‘C’ finalu (ukupno petnaesti).

Idući nastup imat ćemo u subotu, 16. rujna u Splitu na posljednjoj, šestoj regati Kupa Dalmacije, ‘Memorijalu Perice Vlašića’, koja se održava u organizaciji Mornara. Nakon pet regata u ukupnom poretku vodi splitski Gusar, i to uvjerljivo sa 672 boda. Drugi Mornar ima 520 bodova. U konkurenciji dvanaest klubova s 254 boda nalazimo se na šestom mjestu.