Hrvatska je na Olimpijskim igrama 2016. u Riju osvojila dvije medalje u veslanju, a obje su se potom mogle vidjeti u našem klubu. Prvo je do našeg hangara navratio Valent Sinković, koji je s bratom Martinom osvojio zlato u dvojcu na pariće, a potom smo ugostili i Damira Martina, koji je u Brazilu, na jezeru Lagoa, izveslao srebro u skifu, a koji je bez najsjajnije medalje ostao tek nakon što se ‘satima’ pregledavala snimka samog prolaska kroz cilj i tek nakon što je foto finiš odlučio kako je Novozelanđanin bio brži.

Obojicu smo dočekali na isti način – ovacijama, a koliko smo god puta pročitali, čuli i vidjeli u novinama, na radiju ili na televiziji, kako su veslali u Riju, još jednom smo skupa s njima ispred svojih prostorija veslali finale Olimpijskih igara.

Oduševljeni smo rezultatima naših najboljih veslača, činjenicom kako je naše veslanje na posljednjih pet Olimpijskih igara osvojilo pet medalja od čega sad dvije u Riju. Ti rezultati su nam poticaj za još veći rad. Naravno, poželjeli smo da netko od nas sutra nastupi na najvećem svjetskom sportskom natjecanju te poput braće Sinković i Damira Martina na kraju ostvari san – osvoji olimpijsku medalju.

Predsjednik Marko Potrebica i tajnik Maro Kapović su sjajnim hrvatskim veslačima uručili dres kluba te monografiju, koju su potpisali svi članovi. Zanimljivo, Martin je u dresu našeg kluba sjeo skupa s našim veslačima u četverac te veslao.

‘Koliko god vam bilo teško ustajati ujutro, nisu rezultati ti koji su važni da bi bili sretni. Važni ste vi, i ciljevi koje sebi postavite. Je li to izgledati najbolje na plaži, imati najbolju curu ili najbolje ocjene, slušati mamu i spremiti stol poslije jela. Mali ciljevi koji su dostižni, ali i izazovni. Ako vam je lijeno doći u 6 na trening, neka vam bude cilj doći u 5.55 na trening i čekati trenera da otvori vrata. Vi ćete biti sretni jer ste ispunili cilj, a trener jer vidi da imate volju. A nema ništa bolje od dobrog treninga. Nagrada u veslanju je često manja od očekivanog, ali neka vam ciljevi budu glavna nagrada. Ostaju vam škola i lijepe uspomene. Sve ostalo dođe i prođe. Trudite se što više, radite na sebi, gradite sebe kao osobu i sportaša. Nemojte misliti što drugi misle o vama, nego o onom što vi o sebi mislite. Veslači su jedni od najorganiziranijih osoba u biznisu, ali i najodgovorniji, jer već s trinaest godina nosimo čamce od dvadeset tisuća eura. Radne navike stečene kroz veslanje vrijede za cijeli život. Želim vam puno ogrebanih vratova na medaljama koje ćete osvojiti. U svakoj utrci je najvažnije dati sve od sebe. Bolje je stati pred ciljem jer više niste mogli, nego proći ciljem i znati kako ste mogli još bolje – poručio nam je Martin.