Gruški akvatorij će u subotu, 21. listopada, u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku, Studentskog centra Dubrovnik, Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišnog sportskog saveza Dubrovnika, Hrvatskog sveučilišnog sportskog saveza, Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Zagreba, Veslačkog saveza Dalmacije i Veslačkog kluba Neptun, biti domaćin 18. međunarodne veslačke regate studentskih osmeraca ‘Semper Primus’.

Kvalifikacijske utrke počinju u 10, dok se finale kraljevske discipline muških osmeraca predviđeno u 12 sati.

Semper Primus (Uvijek prvi) je tradicionalna veslačka regata  utemeljena 2000. godine na inicijativu Studentskog zbora Veleučilišta u Dubrovniku i Veslačkog kluba Neptun. Posebnost regate jest što se održava u Gruškom akvatoriju (sa startom na Kantafigu i ciljem na glavnom mulu) i što je njezina duljina 1201 metar, a ne uobičajenih 2000 metara. Od samih početaka regata privlači pozornost, zbog atraktivne lokacije, ali i međunarodnog karaktera. U svojoj povijesti Semper Primus bilježi gostovanje veslačke ekipe Sveučilišta Cambridge iz Velike Britanije, ali i posada iz drugih država…

Zahvaljujući velikom broju sudionika Semper Primus je postao jedna od najvećih i najmasovnijih veslačkih regata na ovom dijelu Mediterana.