Međunarodna studentska veslačka regata osmeraca ‘Semper Primus’, koja je ove godine održana 18. put, plod je volje i želje pojedinaca, studenata i veslačkih zaljubljenika. Naš klub sudjeluje u organizaciji skupa sa Studentskim zborom Sveučilišta u Dubrovniku, Studentskim centrom Dubrovnik, Sveučilištem u Dubrovniku, Sveučilišnim sportskim savezom Dubrovnika, Hrvatskim sveučilišnim sportskim savezom, Hrvatskim veslačkim savezom, Veslačkim savezom Zagreba i Veslačkim savezom Dalmacije.

Posebnost regate, koja je prvo izdanje imala 2000. godine, jest to što se održava u Gruškom akvatoriju (sa startom na Kantafigu i ciljem na glavnom mulu) i što je njezina duljina 1201 metar, a ne uobičajenih 2000 metara. Od samih početaka regata privlači pozornost, zbog atraktivne lokacije, ali i međunarodnog karaktera.
U subotu, 21. listopada, na 18. izdanju regate Semper Primus nastupile su posade iz Zagreba, Vukovara, Splita, Metkovića, Dubrovnika, ali i poljskog Wroclava. U utrci veterana Metkovci su dobili Dubrovčane. U konkurenciji studentica slavila posada Medicinskog fakultetta Sveučilišta u Zagrebu (srebro je pripalo posadi Sveučilišta u Splitu, bronca posadi University of Wroclaw, dok je četvrta bila posada Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu), a u konkurenciji studenata Veleučilište Vukovar (srebro je osvojila posada Sveučilišta u Dubrovniku, broncu posada Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dok je četvrta bila posada Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Dubrovniku).