Počela je nova sezona veslačkog Kupa Dalmacije. Održana je u Splitu prva od ukupno šest regata, Memorijal ‘Zlatko Celent’. U organizaciji splitskog Gusara veslalo se na regatnom polju u Spinutu. Nastupili smo u konkurenciji svih jedanaest dalmatinskih klubova te Rame iz Bosne i Hercegovine. Ukupno je veslalo 330 veslača i veslačica u pet uzrasnih kategorija.
U tom društvu doveslali smo do jednog zlata, tri srebrne te dvije brončane medalje. Najsjajniju medalju za naš klub osvojio je dvojac na pariće mlađih juniorki (Karmen Sindik i Lucija Mazić). Srebrni su bili Toni Crnjak u skifu u konkurenciji seniora, zatim dvojac na pariće seniora u sastavu Toni Crnjak i Filip Šiljeg te dvojac na pariće mlađih juniora u sastavu Antonio Štrman i Matija Medi. Treće mjesto su zauzeli Roko Mucić u skifu u konkurenciji mlađih juniora te dvojac na pariće juniora u sastavu Toni Perović i Lovro Čondrić.
Nastupili smo s ukupno devet posada. Rezultat bi svakako bio još bolji da su išli Pero Kukuljica, Vlaho Đivanović, Luka Grubišić i Mato Tikvica. Međutim, i ovako smo više nego zadovoljni. Curama je ovo bila prva utrka na dva kilometra, isto tako Roku Muciću te Štrmanu i Mediju u dvojcu na pariće. Zatim zbog lošeg vremena u posljednje vrijeme nismo mogli izlazit na more te odraditi sve što treba uoči nastupa na regati. Uz to u Kupu Dalmacije za razliku od državnog prvenstva nema podjele na lake juniore i juniore te je Peroviću i Čondriću, koji su laki juniori, teško bilo veslati protiv 15 do 20 kilograma težih suparnika – rekao je glavni trener Pavo Bečić uz kojeg su s veslačicama i veslačima na prvoj regati Kupa Dalmacije bili još trener Jens Kapor te tajnik Maro Kapović.
Idući nastup imat ćemo na daljinskoj regati u Zagrebu 17. ožujka, a 24. ožujka održat će se u Šibeniku druga regata Kupa Dalmacije.