Nastupili smo s osam članova na 35. izdanju Croatia Openu na zagrebačkom Jarunu, a naš Pero Kukuljica osvojio je brončanu medalju u juniorskom četvercu na pariće u kojem su još veslali Karlo Borković (Gusar Split), Mislav Domliva (Jarun Zagreb) i Jerko Radovčić (Krka Šibenik).

– Izborili su finale, a u finalu bili treći s dvije i pol sekunde za pobjednikom, reprezentacijom Austrije. Od svih šest četveraca u finalu to je bila jedina posada iz Hrvatske – istaknuo je trener Pavo Bečić.

Kukuljica je u skifu bio šesti u ‘B’ finalu, tj. ukupno 12. u konkurenciji čak 63 juniora.

– Zbog ozljeda te bolesti nisu svi na kraju veslali u Zagrebu, a osim Kukuljice bili su Toni Crnjak, Toni Perović, Vlaho Đivanović i Lovro Čondrić, te tri mlađa juniora (Matija Medi, Antonio Štrman te Roko Mucić). U svojoj uzrasnoj kategoriji Matija Medi i Antonio Štrman su u dvojcu na pariće bili peti u ‘C’ finalu te zauzeli 17. mjesto u konkurenciji 26 posada. Mlađim juniorima je ovo bio prvi nastup na Croatia Openu, najjačoj regati u Hrvatskoj, ali i regiji. Nastupilo je ove godine 600 veslača iz 69 klubova iz 12 država.

Idući nastup imamo na trećoj regati Kupa Dalmacije, koja se u organizaciji našeg kluba održava u subotu, 21. travnja, na stazi na Rijeci dubrovačkoj s početkom u 9 sati. Očekujemo nastup oko 300 natjecatelja iz svih dalmatinskih klubova te veslača iz Rame (BiH).