Bili smo domaćini treće regate Kupa Dalmacije 2018. godine. Na Rijeci dubrovačkoj u subotu, 22. travnja, održana je ukupno 31 trka i nastupilo je oko 300 natjecatelja. Nije došla jedino šibenska Krka. Svi ostali dalmatinski klubovi su bili naši gosti te iz BiH – Veslački klub Rama.

Najviše zlata na našoj regati izveslao je splitski Mornar (7), a jedno manje zadarski Jadran. Po četiri zlata osvojili su članovi Biokova (Makarska), Dupina (Tisno) i Marina Kaštela. Po dva zlata splitski Gusar te naš klub, a po jedno zlato Ošjak (Vela Luka) i Neretvanski gusar (Metković).

Ukupni pobjednik regate bio je splitski Mornar, koji je bio najuspješniji u dvije od ukupno četiri uzrasne kategorije (seniori i juniori). Splitski Gusar je bio najuspješniji u uzrastu mlađih juniora, a zadarski Jadran je bio najuspješniji u kadetskom uzrastu.

Zadrani su bili pobjednici Memorijalne utrke četveraca na pariće mlađih juniora, koja se održava u spomen na našeg tragično preminulog člana, Lukšu Telonića. Pokal Jadranašima uručila je majka pok. Lukše, gospođa Kate Telonić.

Ukupno smo osvojili osam medalja, dva zlata te po tri srebra i bronce. Zlatni su bili: dvojac na pariće juniora (Lovro Čondrić i Pero Kukuljica), te skif juniori (Pero Kukuljica). Srebro dvojac na pariće mlađih juniorki (Lucija Mazić i Karmen Sindik), dvojac na pariće seniora (Mato Tikvica i Filip Šiljeg) te skif seniora (Mato Tikvica). Broncu su osvojili dvojac na pariće mlađih kadeta (Dominik Đirlić i Roko Negodić), skif juniora (Luka Grubišić) i skif seniora (Filip Šiljeg). U ukupnom poretku klubova zauzeli smo šesto mjesto.

Iduća, 4. regata Kupa Dalmacije je 19. svibnja u Makarskoj – Memorijal ‘Tonći Skender’.