Međunarodna regata studentskih osmeraca ‘Semper Primus’ održana je 19. put.. Prvi s nastupili veterani. Nakon njih je startalo šest posada studentica, a na kraj šest posada studenata. Veslači Universiteta ‘Aldo Moro’ iz Barija su bili najbolji. U konkurenciji studentica zlato je završilo oko vrata posade AZS Wratislavia iz Poljske.

Posebnost regate jest što se održava u Gruškom akvatoriju (sa startom na Kantafigu i ciljem na glavnom mulu) i što je njezina duljina 1201 metar, a ne uobičajenih 2000 metara. Od samih početaka regata privlači pozornost, zbog atraktivne lokacije, ali i međunarodnog karaktera.

– Sa zadovoljstvom se sjećamo samih početaka naše regate kada su na regatnoj stazi u Gružu 2000-te godine okupilo 10 osmeraca,a već iduću godinu više od 20 osmeraca. Zaista možemo biti zadovoljni masovnošću i prihvaćenošću regate, kako u akademskim krugovima, tako i u široj društvenoj zajednici Grada. Veslanje je u Hrvatskoj najmasovniji studentski sport koji se još od sredine devedesetih godina prošlog stoljeća širi hrvatskim sveučilištima, a među prvima smo upravo mi u Dubrovniku prepoznali atraktivnost i funkcionalnost veslanja u okviru akademske zajednice. Jer veslanje je pravi izvorni sport bez pretjerane komercijalizacije, a veslači su obično visokoobrazovani ljudi, a tijekom studija i najuspješniji studenti. Mnoge se svjetske sveučilišne regate mogu pohvaliti blistavijom i i dužom tradicijom od naše, ali samo se mi možemo pohvaliti da smo stariji od sveučilišta kojem pripadamo. Upravo i iz toga razloga moto regate ‘Semper Primus’ (Uvijek prvi) sa zadovoljstvom ističemo – napisao je Marko Porebica, predsjednik Veslačkog kluba Neptun te Organizacijskog odbora, jedan od pokretača regate te neizostavni sudionik svih izdanja regate, u službenom biltenu regate. Još je dodao: Želio bih se na kraju zahvaliti svima koji su pomogli  da ova regata zaživi i da se održi do današnjeg dana, a posebno organizatoru regate Studentskom zboru Sveučilišta u Dubrovniku, te suorganizatorima regate Sveučilištu u Dubrovniku, Studentskom centru Dubrovnik, Hrvatskom veslačkom savezu, Dubrovačkom sveučilišnom sportskom savezu, Hrvatskom sveučilišnom sportskom savezu, Veslačkom savezu Zagreba, Dalmatinskom veslačkom savezu, te svim članovima Veslačkog kluba Neptun.

REZULTATI, VETERANI
1. Grad Metković 3:18.6, 2. Grad Dubrovnik 3:24.0

STUDENICE
1. AZS Wratislavia (Poljska) 3:39.6, 2. Sveučilište u Splitu 3:39.9, 3. Wroclac University (Poljska) 3:45.9, 4. Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 3:55.6, 5. Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 4:03.4, 6. Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 4:09.2.

STUDENTI
1. University ‘Aldo Moro’ C.U.C. Bari (Italija) 2:40.8, 2. University of Maribor (Slovenija) 2:46.1, 3. Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilište Zagreb 2:55.9, 4. Medicinski fakultet Sveučilišta Zagreb 2:59.4, 5. Sveučilište u Dubrovniku 3:21.3, 6. Veleučilište ‘Lavoslav Ružička’ u Vukovaru DNF.