Matej Metković je osvojio zlato i srebro na 64. izdanju nadaleko poznate regate Bled, koja je ove godine okupila 460 natjecatelja iz 15 država s tri kontinenta. Naš veslač je zlato osvojio u četvercu u kojem su bili još Tomislav Šain, Ivan Piton i Karlo Udovičić, članovi Trešnjevke odnosno Mladosti, a koji je u konkurenciji seniora slavio s vremenom 6:16.72, čak 22,58 sekundi boljim vremenom od drugoplasiranog četverca švicarskog Luzerna.

Do srebra je stigao u dvojcu bez s Karlom Udovičićem (Trešnjevka) s 1,56 sekunde zaostatka za kombiniranom posadom Trešnjevke i Mladosti, koja je bila najbolja, a s 1,19 sekunde prednosti u odnosu na posadu Mađarske, koja je osvojila broncu.

Dvije naše posade bile su brončane, i to dvojci na pariće u konkurenciji juniora (Pero Kukuljica i Toni Perović) te u konkurenciji mlađih juniora (Roko Mucić i Antonio Štrman). Kukuljica i Perović su za pobjednicima, reprezentativcima Mađarske, zaostali 5,8 sekundi, a 1,28 sekundi za posadom Austrije, koja je osvojila srebro. U leđa su im gledali dvojac na pariće mađarskog Bajai Spartacusa SC, osiječkog Iktusa te još jedna posada iz Mađarske, Aanubiusa NHE. Mucić i Štrman su uzeli broncu u dvojcu na pariće sa 4,81 sekundu zaostatka za pobjednikom, posadom Move Salzburga.

Lovro Čondić i Toni Crnjak su u četvercu na pariće u konkurenciji seniora veslali s Markom Papom i Zvonimirom Soldom iz zagrebačke Mladosti te zauzeli četvrto mjesto u ‘A’ finalu. Za brončanom posadom reprezentacije Austrije zaostali su 6,82 sekunde. Prvog dana bili su peti u istoj konkurenciji.

Ivana Krištić je bila šesta u ‘A’ finalu i četvrta u ‘B’ finalu u skifu u konkurenciji juniora. Matija Medi je u skifu u konkurenciji mlađih juniora zauzeo šesto te 18. mjesto. Mucić i Štrman su bili najbolji u ‘B’ finalu u dvojcu na pariće u konkurenciji mlađih juniora, ukupno sedmi.