Opet su slavili Neptunaši. Ne jednom, a što je bio slučaj u subotu, 6. srpnja, već dva puta posljednjeg dana prvenstva Hrvatske za kadete i juniore na zagrebačkom Jarunu. Naime, obje posade koje su izborile u subotu plasman u ‘A’ finale, doveslale su ove nedjelje do bronce. Na pobjedničko postolje prvenstva popeli su se mlađi juniori Antonio Štrman i Roko Mucić u dvojcu na pariće te juniorka Ivana Krištić u skifu.

Neptun je tako osvojio ukupno tri medalje na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore (Pero Kukuljica i Toni Perović su drugog dana PH bili drugi u juniorskoj konkurenciji u dvojcu na pariće), a ukupno sedam medalja ove godine na državnim prvenstvima od čega je jedna zlatnog sjaja, dvije srebrnog, a četiri brončanog.

Podsjetnik, isto uspjeh kao sad u Zagrebu Neptunaši su ostvarili na Otvorenom prvenstvu Hrvatske na veslačkim simulatorima na dva kilometra, koje je održano početkom godine u Rijeci. Osvojili su srebro i dvije bronce (u kategoriji lakih mlađih seniora, natjecatelja do 72.,5 kilograma, Toni Crnjak je bio drugi, a Lovro Čondrić treći, dok je Pero Kukuljica osvojio broncu u konkurenciji juniora), a potom su na seniorskom prvenstvu Hrvatske slavili zlato. Naslovom prvaka Hrvatske okitili su se Lovro Čondrić i Toni Crnjak u konkurenciji lakih seniora u dvojcu na pariće.

Neptun je zadnjeg dana kadetskog i juniorskog PH imao i tri posade u ‘B’ finalu. Mlađi junior Matija Medi je bio drugi, dakle, ukupno osmi u državi. Druga Neptunova juniorka u skifu Lucija Mazić je zauzela peto mjesto u ‘B’ finalu, ukupno 11., a kadetski četverac na pariće u sastavu Maro Mojaš, Toni Pulić, Roko Bogdanović Roko Negodić bio je četvrti, dakle, ukupno deseti u državi.

– Tri medalje, još jedno ‘A’ finale (Krištić i Mazić u dvojcu na pariće šeste u državi), ukupno četiri te tri ‘B’ finala. Ako su ocjene od jedan do pet, mislim da zaslužujemo dobru, dobru četvorku. Za najveću ocjenu, peticu, nedostajalo je da jedna od ove tri medalje bude zlatnog sjaja. Čestitam svim našim veslačicama i veslačima, posebno osvajačima medalja, te treneru Pavu Bečiću na uspjehu sad u Zagrebu, ali i na svim uspjesima ostvarenim ove godine. Nemojte zaboraviti kako smo među najboljim klubovima Kupa Dalmacije te kako smo po prvi put u povijesti imali više od jednog reprezentativca na jednom velikom natjecanju, a što je bio slučaj s ovogodišnjim Europskim juniorskim prvenstvom – istaknuo je tajnik Neptuna Maro Kapović.

Tonči Vlašić / Dubrovački vjesnik, 7. srpnja 2019.