Dvojci na pariće lakih veslača Rusije Poljske izborili su prva dva mjesta u prvoj od dvije skupine repasaža te će veslati u ‘A’ finalu Europskog prvenstva do 23 godine, dok će posade Estonije Nizozemske te Hrvatske u kojoj su Toni Crnjak i Lovro Čondrić, članovi Neptuna, u nedjelju, 8. rujna, veslati u ‘B’ finalu te se boriti za plasman od sedmog do dvanaestog mjesta.

Svih pet posada u prvoj skupini repasaža bilo je ‘rame uz rame’ nakon prvih 500 metara utrke. Isto je bilo i na 1000 metara. Svi u dvije sekunde razlike. Potom Rusi, Poljaci i Estonci pojačavaju, bježe Dubrovčanima te posadi Nizozemske. Na kraju, u zadnjih 500 metara, otpala je i Estonija. Rusi su prvi prošli ciljem, zatim Poljaci…

U drugoj skupini repasaža Grčka Italija su bili najbrži te će veslati u ‘A’ finalu. A Gruzija, Azerbejdžan i Njemačka će biti suparnici Estonije, Nizozemske i Hrvatske u ‘B’ finalu. Pobjedama u kvalifikacijskim skupinama prvi su plasman u ‘A’ finale izborili dvojci na pariće lakih veslača Austrije Francuske.

Europsko prvenstvo do 23 godine, koje se održava u grčkom gradu Ioannia, prvo je veliko međunarodno natjecanje na kojem nastupaju Crnjak i Čondrić.

Tonči Vlašić/dubrovacki.hr