Toni Crnjak i Lovro Čondrić, hrvatski reprezentativci, članovi Neptuna, zauzeli su peto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini u dvojcu na pariće lakih veslača na Europskom prvenstvu u veslanju za uzrast do 23 godine. Posada Austrije, koja je bila najbolja u njihovoj skupini, izborila je izravan plasman u ‘A’ finale, a to isto je u drugoj kvalifikacijskoj skupini uspjelo posadi Francuske.

– Odmah na startu su se odvojile dvije posade, Austrija i Grčka. Naši su bili uz bok Estoniji i Njemačkoj u borbi za treće mjesto. Budući je bilo jasno kako ne mogu do prvog mjesta i izravnog plasmana u ‘A’ finale, već kako ih čeka repasaž, čuvali su snagu, kao i ostali, za poslijepodnevnu utrku. Konkurencija je jaka – istaknuo je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun.

Ostali, plasirani od drugog do šestog mjesta u obje kvalifikacijske skupine nastupit će poslijepodne u repasažu. U skupine ‘B’ repasaža, koja starta u 14.55 sati po hrvatskom vremenu, konkurenti Crnjaku i Čondriću u borbi za prva dva mjesta, koja vode u ‘A’ finale, bit će posade Poljske, Nizozemske, Rusije i Estonije.

Tonči Vlašić/dubrovacki.hr