Spuštena je naša klupska bandjera na pola koplja. Preminuo je u 75. godini života Ivica Grgić – Grga, dugogodišnji uspješni veslač, potom trener generacija i generacija Neptunaša, meštar od brodova, koji je bio aktivan u klubu gotovo 60 godina.

Početkom 2013. godine Dubrovački savez športova nagradio ga je najvećom nagradom – Nagradom za životno djelo, skupa s ostalim članovima Kluba je krajem prošle godine proslavio 95. rođendan svog Neptuna, u proljeće ove godine, kao i desetljećima prije, bio je na Rijeci dubrovačkoj na regati Kupa Dalmacije unatoč narušenom zdravlju. I opet je pomogao.

Bio je član našeg kluba s najduljim stažom.

Na vrata Kluba je pokucao 1960. godine, baš kad je Neptun preselio u sadašnje prostorije.

– Dok sam stanovao na Montovjerni, s prozora svoje kuće mnogo sam puta gledao kako po Gruškom zaljevu plove elegantni brodovi pokretani skladnim zamasima veslača. To me je dovelo na vrata Veslačkog kluba Neptun, u veslanje – istaknuo je jednom prilikom.

Tada je skupa s ostalima, osim što je učio veslati, zavrnuo rukave. Uređivao hangar, gradio ponton, sređivao brodove, a pogotovo je radio kad je Klub stavio ključ u bravu. Baš on ih je nakon povratka s odsluženja vojnog roka sredinom  60-ih otključao, okupio potom dubrovačku mladost, krenuo od nule, učio ih veslanju te naučio.

Hvala Ti, počivao u miru.