Brojni dubrovački sportaši i sportski klubovi u 2019. godini ostvarili su odlične rezultate. Neki od njih ispisali su u godini za nama i povijest. Njihovim uspjesima svakako treba dodati i činjenicu kako se konačno počelo rješavati i pitanje sportske infrastrukture. No, unatoč lošim uvjetima, dubrovački sportaši su izuzetno uspješni.

Među inima iza kojih je rezultatski najuspješnija godina je i Veslački klub Neptun.

— Neptunu će 2019. ostati zabilježena kao sportski najuspješnija jer smo već u travnju na Prvenstvu Hrvatske za seniore osvojili prvu zlatnu medalju u povijesti tog natjecanja, i to u dvojcu na pariće za lake seniore u sastavu Toni Crnjak i Lovro Čondrić. Oni su svojim rezultatima ušli u sastav seniorske reprezentacije Hrvatske do 23 godine i početkom rujna su u istoj toj disciplini nastupili na Europskom prvenstvu u Grčkoj. U jakoj konkurenciji ostali su ukupno sedmi, odnosno prvi u finalu B, što je za tako mladu posadu bio odličan rezultat – istaknuo je tajnik Neptuna Maro Kapović.

— Razveselili su nas i naši juniori Pero Kukuljica i Toni Perović koji su na državnom prvenstvu u dvojcu na pariće za juniore osvojili srebrnu medalju, a isto tako obukli su dres europske reprezentacije i nastupili na Europskom prvenstvu u Njemačkoj u disciplini četverac na pariće za juniore – govori dalje Kapović.

Istaknuo je i Mateja Metkovića, koji se nakon pet godina studiranja u Bostonu vratio te počeo pripreme za odlazak na Olimpijske igre u Tokyo.

– Matej Metković s Mladostašem Baričevićem u dvojcu na pariće će u travnju imati izlučne trke u borbi za osvajanje mjesta za odlazak u Tokyo, što bi, govori Kapović, bio najveći uspjeh Neptuna u povijesti.

— Posebno nas veseli dolazak mlađih generacija. Tu bih posebno istaknuo mlađe juniore Roka Mucića i Antonia Štrmana, koji su osvojili brončanu medalju u dvojcu na pariće za juniore B. Cijeli niz mladih veslača iz Škole veslanja će sad na proljeće krenuti s regatama, a imamo i cura. Ivana Krištić je osvojila brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske u skifu, samcu za juniorke B. Sad je prešla u seniorski uzrast i isto tako radi da izbori svoje mjesto u reprezentaciji. Definitivno je ovo najuspješnija rezultatska godina u povijesti Neptuna. Nadamo se da ćemo 2020., uz sve ove rezultate koji dolaze, okruniti s obnovom i rekonstrukcijom veslačkog hangara u suradnji s Gradom Dubrovnikom – zaključio je Kapović.