Opet smo među osvajačima medalja na Otvorenom prvenstvu Hrvatske na veslačkim simulatorima na dva kilometra, koje je održano u Rijeci. Prošle godine prvi put u povijesti spomenutog natjecanja, i to ne s jednom, već s tri medalje. Tad je u kategoriji lakih mlađih seniora, natjecatelja do 72,5 kilograma, Toni Crnjak bio drugi, a Lovro Čondrić treći, dok je broncu bio osvojio i Pero Kukuljica u konkurenciji 62 juniora.

Ove godine smo nastupili s većim brojem natjecatelja. Išli su i veterani, te smo ukupno osvojili pet medalja. Još smo uspješniji nego 2019. godine. Redom, Matej Metković je drugi u seniorima u konkurenciji dvanaest natjecatelja. Bolji od njega bio je samo Martin Sinković (nije nastupio Valent Sinković zbog problema s leđima). Jedino su Sinković i Metković išli brže od 6 minuta (Martin Sinković 5:48,8, a Metković 5:59,1). Lovro Čondrić je bio drugi u kategoriji lakih seniora s vremenom 6:38,2. Ispred njega je bio samo Slovenac Jaka Malešić s 3,8 sekundi boljim vremenom (ovo je Otvoreno prvenstvo Hrvatske te mogu nastupiti i natjecatelji iz drugih država).

U juniorskoj konkurenciji Antonio Štrman je bio 17., Roko Mucić 25., a Matija Medi 42. u konkurenciji 60 natjecatelja. Ivana Krištić peta u kategoriji mlađih seniorki, a Toni Perović 17. u kategoriji mlađih seniora.

U kategoriji juniora Jan Miošić je bio 66. (76 natjecatelja), u kategoriji mlađih juniora 23. Maro Mojaš, a 26. Toni Pulić (30 natjecatelja), te Roko Bogdanović 13. u kategoriji kadeta (30 natjecatelja).

U veteranima ‘B’ Maro Storelli drugi sa samo 0,7 sekundi zaostatka za pobjednikom (bivši reprezentativac Antonio Babić). Drugi je bio i Srđan Matijašević u veteranima ‘A’ (Patrik Prnjak prvi s 5,4 sekunde boljim vremenom, dok je Matijašević imao gotovo 10 sekundi bolje vrijeme od brončanog Siniše Radana), a u veteranima ‘C’ Roni Mladinić treći, a Pero Mojaš peti (pobjednik Krešimir Lončar bio je samo 1,2 sekunde brži od Mladinića od kojeg je drugoplasirani Marko Dragičević imao 0,9 sekundi bolje vrijeme).

Profesor Mladen Marinović vodio je i ove godine naše natjecatelje na Otvorenom prvenstvu Hrvatske na veslačkim simulatorima na dva kilometra.