Matej Metković je bio drugi u skifu u konkurenciji seniora. Naš veslač je 2000 metara dugu stazu na Jarunu izveslao za 7 minuta, 12 sekundi i 65 stotinki, točno dvije sekunde i 63 stotinke sekunde sporije od 26-godišnjeg reprezentativca Ivana Pitona, Puljanina u dresu zagrebačke Mladosti, koji je osvojio zlatnu medalju.

Prvog dana Zagreb Opena, međunarodne veslačke regate, koju skupa priređuju Veslački savez Zagreba, Hrvatski veslački savez i Veslački klub Trešnjevka, osvojili smo ukupno tri medalje. Srebrni je u skifu bio i Roko Bogdanović, ali u konkurenciji kadeta, dok je broncu izveslao dvojac na pariće mlađih juniora u kojem su bili Maro Mojaš i Toni Pulić.

Imali smo ukupno šest posada u A finalima (Ivana Krištić je bila četvrta u skifu u konkurenciji mlađih seniorki, Lovro Čondrić peti u skifu u konkurenciji lakih seniora, a peti je bio i dvojac na pariće juniora u sastavu Matija Medi i Jan Ivan Miošić), te jednu posadu u ‘B’ finalu (dvojac bez juniora, Antonio Štrman i Roko Mucić, bili su drugi, tj. sedmi ukupno).

Regata zavrašva u nedjelju, 5. srpnja.