Roko Bogdanović je izveslao zlatnu medalju u skifu u konkurenciji kadeta na trećoj regati Kupa Dalmacije, koja se održala u Splitu, u organizaciji Veslačkog kluba Mornar.

Na ‘Memorijalu Perica Vlašić’ osvojili smo ukupno šest medalja. Lucija Mazić i Nika Sebastian su bile srebrne u dvojcu na pariće u konkurenciji juniorki, dok su broncu izveslali dvojac na pariće kadeta u sastavu Antonio Pinčević i Luka Štrman, mlađi kadeti u Joli (Marko Čučković, Pavo Krištić, Duje Golemac, Ante Klišković i kormilar Marin Cvjetović), kadeti u Joli (Josip Papak, Dominik Lalatović, Borna Tomaš, Roko Sekondo i kormilar Leonard Pezo) te dvojac na pariće mlađih juniora u sastavu Maro Mojaš i Toni Pulić.

Želja je da se ove sezone održi još koja regata Kupa Dalmacije, možda u Makarskoj, a možda i u nas, na Rijeci dubrovačkoj. Što se tiče regate u Splitu, inače treće regate Kupa Dalmacije, koja je održana ove 2020. godine, nastupili smo bez reprezentativaca, koji se pripremaju za Europsko seniorsko prvenstvo do 23 godine (Lovro Čondrić i Toni Crnjak) odnosno Europsko juniorsko prvenstvo (Antonio Štrman i Roko Mucić), te starijih naših veslača, koji su okrenuti nastupu na državnom prvenstvu, koje će se održati u Zagrebu od 10. do 13. rujna, a na kojem će nastupiti, naravno, i naši reprezentativci.

Podsjetnik, 7. ožujka je održana prva regata Kupa Dalmacije u Splitu, ‘Memorijal Zlatko Celent’. Potom je sezona prekinuta zbog koronavirusa. Nastavljena je krajem lipnja. Druga regata Kupa Dalmacije bila je 12. srpnja u Kaštel Kambelovcu.

U Splitu smo nastupili pod vodstvom trenera Pava Bečića, dok je službeni predstavnik kluba bio tajnik Maro Kapović.