Dubrovčani Lovro Čondrić i Toni Crnjak zaključili su nastup na Europskom prvenstvu do 23 godine na 14. mjestu u dvojcu na pariće lakih veslača. Prvog dana kvalifikacijsku utrku su odradili za 6:58.17, i to su na kraju, kad je bilo jasno kako ne mogu biti među dva najbolja koja izravno idu u polufinale, ‘prikočili’ te čuvali snagu za repasaž, ali u repasažu su išli čak 19 sekundi slabije…

Valovi su im zasmetali na startu – stoji u izvješću s trke, te su ostali bez polufinala, a u koje su kao treći iz njihove skupine izborili Česi, i to sa slabijim vremenom od spomenutih 6:58.17, koje su u kvalifikacijama potpisali Neptunaši. U drugoj skupini repasaža pobjednik, posada Rusije, nije išla brže od Čondrića i Crnjaka u kvalifikacijama.

Čondrić i Crnjak su prošle godine na istom natjecanju, koje je tad održano u Grčkoj, bili sedmi. Pamti se odličan nastup na kraju u ‘B’ finalu u kojem su bili najbrži. Sad su opet zadnji nastup na EP-u odradili najbolje. U današnjem ‘C’ finalu su išli 6:45.70! Prvi na prvom prolazu na 500 metara, prvi na drugom prolazu na 1000 metara, nakon toga su ih prestigli Poljaci, ali vrijeme koje su ostvarili je bilo bolje nego od nekih posada u polufinalu, a tim vremenom bi dan prije bili najbolji u repasažu… – piše Dubrovački vjesnik o nastupu naših članova.