Moje drugo državno prvenstvo. Lani sam nastupio u četvercu. Bili smo deseti. Ove godine u skifu. Moja prva medalja s državnog. Prošle godine sam tek počeo trenirati veslanje. Prvi trening sam odradio u petom mjesecu. Nakon prošlogodišnjeg državnog sam počeo pripreme za ovogodišnje prvenstvo. Radio sam non stop. Kad je bila korona, kad nismo mogli u klub na trening, radio sam kod kuće na klupskom ergometru. Isplatilo se – istaknuo je prvi Neptunaš na pobjedničkom postolju državnog prvenstva u Zagrebu. Roko Bogdanović je brončani u skifu u konkurenciji kadeta.

image

Roko Bogdanović (Neptun), brončani u skifu u konkurenciji kadeta foto: Tonči Vlašić

– Član Jaruna je pobjegao odmah. Skifovi riječkog Jadrana, Croatije i Marine Kaštela su bili poravnati samnom. Rijeka je zatim otpala, a zadnjih sto metara i Marina Kaštela. Na kraju Croatija druga, a ja treći unatoč tome što me je vjetar odgurnuo u stranu. Dogodilo se to i jučer u polufinalu. Puše sa strane. U polufinalu sam uspio ispravit brod, sad ne, ali sve je na kraju ispalo dobro. Ispunio sam svoj san. Trener Pavo Bečić je očekivao medalju, isto tako i roditelji, a ja sam se nadao… – priča 14-godišnji Roko, koji će za koji dan u školsku klupu. Učenik je 8E razreda Osnovne škole Ivana Gundulića, rođen 26. srpnja 2006. godine.

image

Roko Bogdanović i trener Pavo Bečić foto: Tonči Vlašić
image

Roko Bogdanović (Neptun) foto: Tonči Vlašić

Držao je od starta do cilja konkurenciju na oku.

– Govore mi svi da manje gledam okolo, da se skoncentriram isključivo na svoj nastup. Pokušat ću manje gledat…

Nakon trke veslao je do pontona po medalju.

– Naljepši dio. Bio sam umoran, sve me boljelo, ali bio je gušt. Prekrasno – istaknuo je Bogdanović, koji je već na pontonu primao čestitke ostalih Neptunaša.

image

Roko Bogdanović prima čestitke ostalih Neptunaša foto: Tonči Vlašić