Neptun je trećeg dana prvenstva doveslao do prve medalje – kadet Roko Bogdanović do bronce u skifu. Četverac GIG mlađih kadeta je na kraju četvrti. Malo je nedostajalo za novu broncu, da se i Leonard Pezo, koji je bio u ulozi kormilara, te Andro Besjedica, Pjero Vuletić, Petar Tepšić i Lovro Vujnović mogu pohvaliti s medaljom oko vrata.

Neretvanski gusar je izveslao dvije medalje, i to su zlatni Gabrijel Matej Šiljeg u dvojcu na pariće u konkurenciji kadeta (uskoro više o prvacima iz Metkovića), a srebro su uzele u dvojcu na pariće kadetkinje Reina Bebić i Maris Gluščević. U subotu su od Neptunaša veslali i Toni Pulić Maro Mojaš, koji su bili treći u ‘B’ finalu, ukupno deveti u državi u dvojcu na pariće mlađih juniora, dok je Roko Negodić bio peti u ‘B’ finalu kadeti skif – ukupno jedanaesti u državi… Veslački klub Ošjak je bio nadomak medalje u dvojcu na pariće juniora. Nikola Šeparović i Vito Prižmić zauzeli su najnezahvalnije mjesto – četvrto.

U nedjelju, četvrtog dana prvenstva, ujedno posljednjeg, čak deset Neptunovih posada će se naći na startu, a od njih deset čak osam je u ‘A’ finalu, te će se utrkivati za medalju. Među tih osam u ‘A’ finalu je i osmerac, kojem će suparnici biti splitski Gusar, riječki Jadran, te dva zagrebačka kluba, Trešnjevka i Mladost, koja među osam ima tri osvajača olimpijskih medalja (braću Sinković, Valenta i Martina, olimpijske pobjednike iz Rija 2016. godine, te legendarnog Igora Borasku, koji je u osmercu osvojio broncu 2000. u Sydneyju).

Neptun je osmerac prijavio nakon ‘milijun’ godina. Predvodiće ih Matej Metković, koji će u nedjelju nastupiti u tri ‘A’ finala.

– S Perom Kukuljicom sam u dvojcu na pariće, a nama dvojici će se u četvercu na pariće pridružiti Toni Crnjak i Lovro Čondrić, a u osmercu smo naš četvorica plus Filip Šiljeg, Toni Perović, Antonio Štrman, Roko Mucić te kormilar Jan Ivan Miošić – rekao je Metković, koji je osvojivši 2013. godine medalju na Europskom juniorskom prvenstvu ispisao povijest Veslačkog kluba Neptun. Postao je prvi član dubrovačkog kluba na pobjedničkom postolju velikog natjecanja.

Neptunašima će u finalu ‘A’ dvojca na pariće suparnik biti jedan Dubrovčanin, Patrik Papac, koji je ponikao u Neptunu, a danas nastupa za Trešnjevku. Papac će veslati skupa s Mihaelom Girottom s otoka Krka, a s kojim je prošli vikend nastupio na Europskom prvenstvu do 23 godine u Duisburgu.

Tamo su bili i Neptunaši, Lovro Čondrić i Toni Crnjak, koje čeka ‘A’ finale u dvojcu na pariće za lake seniore. Dubrovački reprezentativci su prošle godine donijeli dubrovačkom klubu prvi naslov seniorskog prvaka Hrvatske od samostalnosti Lijepe naše. U Duisburgu su veslale i Veloluške, Ivana Josipa Jurkovićdjeca Ošjaka, a danas članice Trešnjevke. I one će u lov na medalje.

Start prve trke u nedjelju, 13. rujna, posljednjeg dana prvenstva Hrvatske u veslanju na zagrebačkom Jarunu je u 9 sati, a posljednja, 26. nedjeljna trka – utrka seniorskih osmeraca – zakazana je u 12.15 sati. 

image

Neptunaši Toni Pulić i Maro Mojaš foto: Tonči Vlašić
image

Pavo Bečić, trener Neptuna foto: Tonči Vlašić
image

Neptunaši Toni Pulić i Maro Mojaš foto: Tonči Vlašić
image

Neptunaši Toni Pulić i Maro Mojaš foto: Tonči Vlašić
image

Ošjakov dvojac na pariće juniora – četvrto mjesto (Vito Prižmić i Nikola Šeparović) foto: Tonči Vlašić
image

Neptunov četverac GIG mlađih kadeta foto: Tonči Vlašić
image

Maro Kapović, tajnik Neptuna foto: Tonči Vlašić
image

Neptunov četverac GIG mlađih kadeta foto: Tonči Vlašić
image

Neptunaš, profesor Antonio Lučić foto: Tonči Vlašić
image

Ne može Neptun bez pomoći profesora Mladena Marinovića foto: Tonči Vlašić
image

Matej Metković, Neptunov senior foto: Tonči Vlašić
image

Matej Metković i Pero Kukuljica – prvi u kvalifikacijskoj skupini foto: Tonči Vlašić
image

Neptunov četverac GIG mlađih kadeta foto: Tonči Vlašić
image

Mali veslači Ošjaka foto: Tonči Vlašić
image

Toni Perović i Filip Šiljeg foto: Tonči Vlašić