Toni Crnjak i Lovro Čondrić su seniorski doprvaci Hrvatske u dvojcu na pariće lakih seniora, a Matej Metković i Pero Kukuljica brončani u dvojcu na pariće, također u konkurenciji seniora. Neptun je zadnjeg dana uzeo dvije nove medalje, ukupno tri na državnom u Zagrebu. Prvu je izveslao jučer kadet Roko Bogdanović u skifu, koji je bio treći.

Profesor Mladen Marinović je na pontonu čestitao Crnjaku i Čondriću. Pohvalio ih za nastup u finalu.

– Dobra trka – rekao je profesor Marinović, koji je uz trenera Pava Bečića najveći ‘krivac’ za posljednje uspjehe Neptunaša.

image

Lovro Čondrić i Toni Crnjak, seniorski doprvaci Hrvatske foto: Tonči Vlašić

 

image

Toni Crnjak i Lovro Čondrić, seniorski doprvaci Hrvatske foto: Tonči Vlašić

– Dobro smo krenuli, do 700 metara smo bili u prednosti. Tu nas je prestigla Trešnjevka. Držali smo se potom s Croatijom, koja nas je napala, prešla. Uspjeli smo odbiti napad Mladosti za treće mjesto – istaknuo je Metković.

– Sve u svemu bilo je dobro s obzirom na količinu treninga, falilo je uveslanosti, ali imali smo stabilnu brzinu i tempo, nije bilo oscilacija. Uglavnom, zadovoljan sam. Vazda je lijepo uzet medalju na državnom. Neptun je došao do toga da sad cilja na zlato, da ne slavi pretjerano bronce i srebra. To pokazuje kakav smo napredak imali zadnjih godina, kao imamo odlične trenere, te kako dobro radimo – napomenuo je Metković, kojem je ovo prva seniorska medalja, kao i Kukuljici.

– Meni je ovo treća medalja s državnog. Osvojio sam 2013. srebro i broncu u juniorskoj konkurenciji. Nisam dosta godina bio na državnom. Sad su nas uspjeli dobiti samo klubovi iz Zagreba, koji mogu veslati bez problema svaki dan, dok mi na moru to ne možemo. Inače, vrijeme u finalu 6:48, to je ok – naglasio je Metković.

Zadnjeg dana prvenstva, u konkurenciji seniora: Antonio Štrman i Roko Mucić su bili četvrti u dvojcu bez sa samo 0,9 sekundi zaostatka za brončanom posadom Zagreba, četverac je bio peti, kao i osmerac, kojeg je Neptun  složio nakon punih 27 godina…

Neptunaši, uz koje su u Zagrebu osim trenera Pava Bečića i profesora Mladena Marinovića bili tajnik Maro Kapović i profesor Antonio Lučić, vraćaju se s tri medalje iz Zagreba.

image

Matej Metković i Pero Kukuljica – bronca u dvojcu na pariće u konkurenciji seniora foto: Tonči Vlašić

 

image

Pero Kukuljica i Matej Metković – bronca u dvojcu na pariće u konkurenciji seniora foto: Tonči Vlašić

 

image

Matej Metković i Pero Kukuljica – bronca u dvojcu na pariće u konkurenciji seniora foto: Tonči Vlašić

 

image

Matej Metković i Pero Kukuljica – bronca u dvojcu na pariće u konkurenciji seniora foto: Tonči Vlašić