Naši veslači, Roko Mucić i Antonio Štrman, nastupit će 26. i 27. rujna na Europskom juniorskom prvenstvu u Beogradu. Veslat će u osmercu u kojem će biti još po dva člana riječkog Jadrana (Matej Stilin i Goran Mirić), šibenske Krke (Mate Papak i Mario Budimir) i splitskog Gusara (Niko Morović i Ivan Vuković), dok je kormilarka Beata Gržan, članica zagrebačke Trešnjevke.

– Mucić i Štrman su prva godina juniora. Nastup na Europsko prvenstvo im je prije svega lijepa prilika steći iskustvo. Prezadovoljan sam samom činjenicom što opet imamo reprezentativce na tako velikom natjecanju – rekao je naš trener Pavo Bečić.

Europsko juniorsko prvenstvo u Beogradu okupilo je 426 veslačica i veslača iz 27 država. Zbog pandemije COVID 19 to je tek drugo veliko veslačko natjecanje u svijetu ove godine. Prvo je bilo Europsko seniorsko prvenstvo do 23 godine, koje je održano početkom ovog mjeseca u njemačkom Duisburgu, a gdje smo također imali reprezentativce (Toni Crnjak i Lovro Čondrić su nastupili u dvojcu na pariće lakih seniora).