Sve je spremno za 21. Međunarodnu studentsku regatu osmeraca ‘Semper Primus’, koja se održava uvijek na početku akademske godine, a na kraju veslačke sezone. Zakazana je ove godine u subotu, 17. listopada. U 10.30 sati u Luci Gruž će veslati veterani, u 11 sati studentice, a u 11.30 sati studenti.

Nastavit će se tako priča, koja je počela 2000. godine. To prvo izdanje regate okupilo je deset posada. Poslije ih je znalo biti i dvostruko više, i to iz nekoliko država.

– Zaista možemo biti zadovoljni masovnošću i prihvaćenošću regate, kako u akademskim krugovima, tako i u široj društvenoj zajednici. Veslanje je u Hrvatskoj najmasovniji studentski sport koji se još od sredine devedesetih godina prošlog stoljeća širi hrvatskim sveučilištima, a među prvima smo upravo mi u Dubrovniku prepoznali atraktivnost i funkcionalnost veslanja u okviru akademske zajednice. Jer veslanje je pravi izvorni sport bez pretjerane komercijalizacije, a veslači su obično visokoobrazovani ljudi, a tijekom studija i najuspješniji studenti. Mnoge se svjetske sveučilišne regate mogu pohvaliti blistavijom i dužom tradicijom od naše, ali samo se mi možemo pohvaliti da smo stariji od sveučilišta kojem pripadamo (Sveučilište u Dubrovniku je osnovano 2003. godine). Upravo i iz tog razloga moto regate ‘Semper Primus’ (Uvijek prvi) sa zadovoljstvom ističemo – istaknuo je Marko Potrebica, koji je svih ovih godina na čelu