Doveslali smo do deset medalja, dva zlata, dva srebra i šest bronci, na drugoj regati Kupa Dalmacije, koja se održala na stazi u Zatonu pokraj Šibenika, istoj onoj gdje su 1979. godine održana veslačka natjecanja na osmim Mediteranskim igrama.

Zlatni su bili dvojac na pariće mlađih juniora (Maro Mojaš i Toni Pulić) i jola GIG u konkurenciji kadeta (Duje Golemac, Ante Klešković, Marko Čučković, Marin Cvjetković i kormilar Tomislav Sjekavica), do srebra su stigli mlađi junior Ivan Pecotić u skifu te mlađe juniorski četverac s kormilarom (Dominik Lalatović, Borna Tomaš, Josip Papak, Jakov Lazar i kormilar Roko Arčanin).

Lucija Mazić je izveslala dvije bronce. Prvu u skifu u konkurenciji seniorki, te u istoj toj konkurenciji nastupivši s Nikom Sebastian u dvojcu na pariće.

{embed_photo}2486584{/embed_photo}

Broncu je osvojio i kadetski dvojac na pariće (Ante Pinčević i Luka Štrman), zatim junior Roko Mucić u skifu, seniorski dvojac na pariće (Matija Medi i Jan Ivan Miošić), te jola GIG mlađih kadeta (Andro Besjedica, Pjero Vuletić, Dominik Ramić, Petar Tepšić i kormilar Tomislav Sjekavica).

Na regati u Zatonu kraj Šibenika nastupili su natjecatelji svih jedanaest dalmatinskih klubova, te kao gosti veslačice i veslači riječkog Jadrana. Treća regata Kupa Dalmacije održat će se u subotu, 15. svibnja, u Makarskoj.

Uz naše veslače bili su treneri Pavo Bečić i Lovro Čondrić, te tajnik Maro Kapović.