Dvadeset i drugo izdanje međunarodne studentske veslačke regate ‘Semper Primus’ održano je u subotu ujutro na regatnoj stazi u Luci Gruž (Kanatafig – Veliki mul). Održane su tri utrke, a kako je istaknuo Marko Potrebica regata je to studentskih osmeraca, međunarodna.

Na programu su bile tri utrke, utrke gradova, veterana, između Dubrovnika, Zagreba i Metkovića.

“To je jedna tradicionalna regata prijateljskih gradova koji na neki način njeguju ovu tradiciju veslanja, međusobno smo svi više – manje jako dobri prijatelji. Što se tiče samih studenata, imamo utrku studentica iz Poljske, imamo tri posade sa Sveučilišta u Zagrebu -Medicinski fakultet, Grafički i Farmaceutsko-biokemijski fakultet. Ta posebna trka je finale za studente gdje nastupaju Veleučilišta u Vukovaru, Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i domaćini Sveučilište u Dubrovniku, Medicinski fakultet i Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zadru”, istaknuo je Marko Potrebica.

 

rezultati.JPG

FOTOGRAFIJE NA https://www.liberoportal.hr/fotogalerija/tri-utrke-u-gruzu-22-izdanje-meunarodne-studentske-veslacke-regate-semper-primus-fotogalerija