Nakon tri godine, korona je razlog što se nije veslalo 2020. i 2021. godine, opet smo bili domaćini regate Kupa Dalmacije. Na Rijeci dubrovačkoj je održano ukupno 37 utrka, a najviše uspjeha imali su članovi splitskog Gusara, kojima je pokal ukupnog pobjednika 3. regate Kupa uručio predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije Nikša Skelin, jedan od najboljih hrvatskih veslača svih vremena, osvajač dvije olimpijske medalje, bronce u osmercu (Sydney 2000.), te srebra s bratom Sinišom u dvojcu bez kormilara (Atena 2004.).

Gusar je bio najuspješniji u dvije od pet uzrasnih kategorija (mlađe juniorskoj i juniorskoj). U mlađe kadetskom uzrastu pobjednik je Neretvanski gusar iz Metkovića, u kadetskom uzrastu šibenska Krka, a splitski Mornar je bio najbolji u seniorskoj konkurenciji.

Pobjedu u memorijalnoj utrci ‘Lukša Telonić’, koja se održava u spomen na našeg tragično preminulog veslača, izborio je četverac s kormilarom mlađih juniora zadarskog Jadrana, kojima je zlatne medalje i pokal uručio Luka Telonić, neput pokojnog Lukše.

Naš klub je osvojio ukupno sedam medalja, jednu zlatnu, tri srebrne i tri brončane medalje. Toni Pulić i Maro Mojaš su pobijedili u dvojcu na pariće u konkurenciji juniora, srebro su izveslali Vito Šutalo u skifu u konkurenciji mlađih juniora, zatim seniorski dvojac na pariće u sastavu Lovro Čondrić i Vicko Šoletić, te Toni Pulić u skifu u konkurenciji juniora, a broncu Nika Sebastian u skifu u konkurenciji seniorki, Pjero Vuletić u skifu u konkurenciji kadeta, te četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Roko Sekondo, Jakov Lazar, Borna Tomaš i Josip Papak.

Osim naših veslačica i veslača na Rijeci dubrovačkoj su nastupili članovi Jadrana (Zadar), Krke (Šibenik), Marine Kaštela (Kaštel Kambelovac), dva splitska kluba, Mornara i Gusara, Dupina (Tisno), Biokova (Makarska), Jelse (otok Hvar), Neretvanskog gusara (Metković), Ošjaka (Vela Luka), te gostiju iz Bosne i Hercegovine, članova Veslačkog kluba Rama.

FOTOGRAFIJE S REGATE U GALERIJI