Zlato, dva srebra, četiri bronce te ukupno sedmo mjesto – to je ukratko naš rezultat na četvrtoj regati ovogodišnjeg Kupa Dalmacije, Memorijalu ‘Ivan Jerčić i Toni Čavka’, koja je održana u Kaštel Kambelovcu.

Najsjajniju medalju izveslao je četverac bez mlađih juniora u sastavu Roko Sekondo, Jakov Lazar, Ivan Ban i Luka Štrman, srebrni su bili Pjero Vuletić i Lovro Čondrić u skifu, Vuletić u konkurenciji kadeta, a Čondrić u konkurenciji seniora.

Broncu su osvojili Vito Šutalo u skifu u konkurenciji mlađih juniora, zatim juniorski dvojac na pariće u sastavu Toni Pulić i Maro Mojaš, koji je s Lovrom Čondrićem bio treći i u dvojcu na pariće u konkurenciji seniora. Četvrtu brončanu medalju osvojio je četverac s kormilarom mlađih juniora (Marin Cvjetović, Lukas Kristović, Leonardo Pezo, Vito Šutalo te kormilar Andro Besjedica).

Na regati su nastupili članovi četrnaest klubova (gosti Vukovar, te iz BiH). Jadran iz Zadra je bio najuspješniji, splitski Gusar drugi, a treća šibenska Krka. Bili smo drugi u seniorskoj konkurenciji, peti u juniorskoj, šesti u mlađe juniorskoj, te deseti u kadetskoj.

Domaćin iduće regate je zadarski Jadran, koji će je organizirati u Posedarju, 19. lipnja.